Privéconcert wordt miniconcert

Tijdens de vakantie in Masserberg, direkt am Rennsteig, dem Höhenwanderweg des Thüringer Waldes zou het leuk zijn om op orgels te kunnen spelen. Dat dit gelukt was is “klik hier” te lezen. Na drie keer gespeeld te hebben in Masserberg en één keer in Schnett wou ik nog wel een tweede keer in Schnett spelen. Dus Frau Fleischhauer bellen.

Geen enkel probleem zij wou nog wel een privéconcert. Eenmaal in de kerk kwam de een na de ander binnen lopen, de dokter, de organist, enz. Stress! Dat ik in het bijzijn van andere personen speel geeft toch wel zenuwen en spanning. Ik moest denken aan mijn orgelvriend Kees Verhoek (heeft last van zenuwen als ie een concert geeft en is voor mij een topper). Als je er dan op rekent dat je weer een privéconcert gaat geven en het wordt een miniconcert dan trillen de vingers de eerste tien minuten wel even. Na twee uur spelen was het publiek toch verrukt van het orgelspel, de liederen en de registers. Frau Fleischhauer noemde het orgel “der grossmutti”.

In plaats van dat ik dankbaar was om op het orgel in de Evangelische Kirche St. Oswald Schnett te spelen, was het publiek dankbaar en kreeg ik na afloop nog een fles Rotkäppchen.

Mijn eerste miniconcert? Lovende woorden, invallen voor de organist tijdens kerkdiensten, zich niet kunnen voorstellen dat het voor mij hobby is, zelfs het woord profi is gevallen, men is hier schijnbaar niet veel gewend qua orgelspel, ondanks dat men ook wel naar een concert ging. Ik vind zelf dat ik nog veel moet leren. Toch een ervaring rijker.