Hobby’s Bram

Radiozendamateur


Sinds 1986 is Bram radiozendamateur, call PD0PFF, deze wijzigde in 1988 in PE1MOX en met ingang van mei 2002 in PE2AM. In de jaren negentig betrokken geweest bij de opbouw en technisch onderhoud van de velddagen van PA0VLV (Arjen). Vele malen mee gedaan aan vossejachten met o.a. Tom Pitstra. In 2003 was een hoogtepunt om in Zeeland 3 dagen een amateurstation in te richten. Dit ter herdenking dat in 1953 tijdens de watersnoodramp in Zeeland door radiozendamateurs een noodnet was opgericht. In 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijdt werd en tegelijkertijd werd het 75 jaar bestaan van de Veron gevierd. Vanaf 10 april t/m 31 december 2020 was Bram ook actief onder de call PA75AM.

Vanwege zijn grote belangstelling voor elektronica, computers en communicatieapparatuur heeft Bram veel spulletjes zelf gebouwd, zoals een vossenjachtontvanger, frequentieteller, voedingen, ombouwen van pagers, portofoons en mobilofoons. Ook het afregelen en programmeren van diverse apparatuur is mijn niet onbekend o.a. Condor 16, FM1000, Icom, PYE MX290, Motorola enz.

Fotograferen
Er zijn meerdere camera’s in zijn bezit geweest, sinds 2008 is Bram in het bezit van een digitale spiegelreflex. Na een cursus waar hij ook nog een prijs won met een foto is Bram regelmatig op pad om bijzondere foto’s te maken. Sinds juni 2021 ook via drones. Op de link zijn een aantal foto’s te bekijken. <- klik hier -> of <- klik hier ->

Kerkorgel
Bram is ook weer begonnen met orgelspelen met als hoogtepunt in 2012 voor het eerst publiekelijk te spelen op het kerkorgel in de Rehobothkerk op Urk. Hierna volgde de Gereformeerde kerk vrijgemaakt De Akker te Vroomshoop, de Gereformeerde kerk vrijgemaakt De Kruiskerk te Daarlerveen en Het Hinsz orgel in de Martinikerk te Bolsward en vele andere orgels. Op de link is te zien welke orgels nog meer bespeeld zijn.
<- klik hier ->

Digitale audio
Door het opnemen van het orgelspel met digitale apparatuur heeft Bram zich daar ook in gespecialiseerd.

Geocaching
Geocaching is een high-tech schatzoekspel dat over de hele wereld gespeeld wordt door avonturiers met een GPS systeem. Het idee erachter is om verstopte doosjes, geocaches genaamd, te vinden en vervolgens de ervaring online te delen. 21 juni 2003 vond Bram zijn eerste geocache en sinds 7 december 2003 is hij een geregistreerde geocacher.

Munzee
Munzees zijn er in elke grootte of vorm, maar alles moet een QR-code stijl barcode bevatten. De barcode in combinatie met de GPS-coördinaten zijn de essentiële elementen van de gameplay munzee. Munzees kunnen worden verborgen in containers, gecamoufleerd of zelfs in het zicht, 13 februari 2013 is Bram met deze digitale hobby begonnen.

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic field:
Status
D-Region Absorption Predictions:
Status