Opa Bram?

Tijdens de vakantie 2015 in Masserberg werd ik regelmatig gestalkt door Marijke. Het wekte de indruk dat zij niet 3 weken zonder haar vader kon. Maar Marijke had belangrijk nieuws te vertellen en het duurde nog zo “lang” voordat pappa weer thuis was. Na een lange autorit van meer dan 10 uur, rijden we de oprit op en zit de hele jeugd buiten op ons te wachten. Marijke haar hond Mila ziet ons, vliegt naar de auto, vliegt door de auto en is helemaal blij dat wij er weer zijn. Mila is helemaal gek van blijdschap en heeft een t-shirt aan. Wat staat erop? Ik lees het voor: “Baby waakhond maart 2016”. Ik las het met de gedachte 2015 en wat is er in maart gebeurd? Na zo’n lange autorit was het hoofd niet helemaal meer helder. Heeft Mila een prijs gewonnen? Dat kan toch niet?

Bij mijn vriendin valt het kwartje en de emoties komen. Ik zie dit gebeuren en dan pas valt bij mij het kwartje. Er is een groot wonder gebeurd!
Ik word al enkele jaren Opabaas genoemd voor lieve Mila, maar nu krijgen we te horen dat ik D.V. echt opa zou worden.
Wat een nieuws als je net zo’n lange rit hebt gemaakt en drie weken op vakantie bent geweest. We kregen een leuk Jip en Janneke koffertje met de tekst: “Lieve Opa en Oma. Als ik groot ben mag ik dan bij jullie logeren?” Ja natuurlijk, wij zijn reuze blij! In het koffertje zaten ook nog wat presentjes.