Orgelspel vanuit het Thüringer Woud

Tijdens de vakantie in Masserberg, direkt am Rennsteig, dem Höhenwanderweg des Thüringer Waldes was het een grote wens om op de orgels van Masserberg en Schnett te spelen. Vorig jaar waren we hier ook op vakantie en was dit niet gelukt, niet brutaal genoeg? Of niet de juiste wegen bewandeld?
Dankzij een e-mail eerder naar onze gastvrouw Frau Kerstin Weidt is dit nu wel gelukt. Zij heeft contact gezocht met Herr Tonndorf, Pfarramt. Ik mocht zo vaak ik wou orgel spelen in de Evangelische Bergkirche Masserberg.


Nu nog dat prachtige orgel in Schnett.
Hiervoor kregen we van Herr Tonndorf een adres met telefoonnummer wat gebeld kon worden. Dankzij de bemiddeling van Frau Kerstin Weidt kwamen we in contact met Frau Fleischhauer. Er werd een datum en tijd afgesproken en we waren welkom in de Evangelische Kirche St. Oswald Schnett.
    
Frau Fleischhauer wou wel even blijven luisteren, maar ze bleef maar zitten zo mooi vond ze het. Ik mocht niet meer ophouden het was voor haar een privéconcert. Hier heb ik dan ook twee en een half uur orgel gespeeld. Zo ik begreep worden hier geen psalmen gezongen, maar bij de liederen zong Frau Fleischhauer mee. Ik moest mijn talenten gebruiken en eigenlijk was ik welkom om de kerkdienst te begeleiden en een concert te geven. Als dank heb ik haar mijn cd gegeven die ik ook speciaal voor mijn vader heb gemaakt.