Gerbils

RIP ma gerbil 7 juli 2008
11 november 2006 hebben we twee gerbils gekocht van ongeveer 6 weken oud. We dachten dat dit twee mannetjes zouden zijn maar op een gegeven moment werd Tineke gebeten en na onderzoek bleken we 28 november 2006 al 5 jongen (Roadrunner, Dumby, Wodian, Hope en Faith) te hebben. Dus toch een mannetje en een vrouwtje (DJ en Sky). We hadden ze nog niet gescheiden van elkaar en dezelfde dag werd er al weer “gewipt”. Het mannetje werd apart gezet. Later was moeder toch zwanger en kwam er nog een jong (Miracle). De mannetjes en vrouwtjes werden gescheiden, Marijke heeft toen het geslacht vastgesteld van alle beestjes. Dumby is gehandicapt en Roadrunner was niet te handhaven. Dus ze moesten uit elkaar gehaald worden. Roadrunner logeert bij Angelo. Vandaag 7 juli 2008 is mamma gerbil Sky overleden en begraven.

RIP pa gerbil en de twee zusjes Hope en Faith 4 februari 2009
Vandaag is vader gerbil DJ en de twee zusjes Hope en Faith overleden en begraven. Een van de zusjes had nog een hele trage hartslag. Marijke heeft nog een hele tijd bij haar gezeten terwijl Bram een rode lamp had gehaald om nog te proberen de gerbil warm te houden. Het heeft niet geholpen. 

 

 

 

RIP Dumby 21 juli 2009
Dumby is 21 juli 2009 overleden. 28 november 2006 kwamen we tot de ontdekking dat er jonge gerbils waren. Dumby was de kleinste in het nestje, haar pootje was gebroken en ze had een kaal plekje op haar rug. Later heeft Roadrunner haar staart kapot gebeten. Steeds heeft ze het overleeft maar nu moest ze opgeven.
Ze was al een week aan het sukkelen, waarbij Marijke haar zo nu en dan wat extra zorg gaf. Marijke probeerde haar warm te houden in het nest met extra papier. Gister dronk ze weer wat water en kreeg Marijke weer wat hoop. Helaas hebben we haar vandaag moeten begraven bij haar familie.