Geocachen in Noord-Holland met Geoteeth

Ik ben al verschillende keren met plezier met Gerrit Jan aka Geoteeth een dagje aan het geocachen geweest. Meerdere keren gingen wij naar het oosten van Drenthe of Groningen. Dan kwamen we ook wel eens caches tegen die GeJe al had en ik nog niet. Eigenlijk mocht ik die dan niet zoeken en loggen. Toch gebeurde het een enkele keer wel. Deze dag zouden we Noord-Holland even onveilig maken.
GeJe maakt meestal een planning, een route en print verschillende caches. Gelukkig had ik vandaag een route voorbereid anders waren we maar raar door deze provincie gereden. Nu moest ik eigenlijk wel streng wezen om niet bij caches te stoppen die ik al had gevonden, maar ja ik heb toch weer veel te veel cadeau gegeven. Het was fris, al snel begon het een klein beetje te miezeren, later op de middag begon het toch te regenen. En dan die bonus die ons de hele dag heeft bezig gehouden, hierover straks meer. En dan vraag je je af wat is de reden dat GeJe niet alle caches mag vinden. Het doel van mij is om zijn 2000e cache tegelijk te kunnen vinden met mijn 2000e. Eigenlijk zal dit niet haalbaar wezen want Geoteeth zit nu op 1875 en ik op 1760 gevonden caches. Toch een hele mooie dag, voor mij 37 gevonden caches en Geoteeth natuurlijk weer wat meer. Hieronder onze laatste logjes van die dag:

 February 10 by GeoTeeth (1875 found)

Het gaat weer een mooie cache dag worden. Want ik ga op stap met Tornado Bram. In mijn GPSr staan ongeveer 180 geocaches en in mijn TT zijn 500 caches opgeslagen. Later blijkt at ik toch nog te weinig caches in mijn GPSr heb opgeslagen, omdat we ook buiten het zoekgebied van mijn PQ gaan zoeken. Daarnaast heeft onze puzzelvriendin ons voorzien van enkele oplossingen.
Kortom, goed voorbereid gaan we op pad. Nadat we de Afsluitdijk zijn overgereden van Friesland naar Noord-Holland, kan het vele zoeken beginnen. TB had een deugdelijk route gemaakt en daar houden we ons strak aan. Zo nu en dan maken we een kleine afbuiging zodat ik een al door TB gevonden cache ook nog kan loggen.
Een dag die droog begint, maar eindigt met behoorlijk wat regen.

De laatste voor vandaag en eentje met vele hindernissen.
Nadat we alle Westerland caches hadden gevonden en ook hun bijbehorende oplossingen, zijn we gaan rekenen. Al gauw kwamen we tot de conclusie dat er een fout in moest zijn geslopen. Dan maar deduceren en reduceren. maar het wilde maar niet vlotten. Gedesillusioneerd hebben we het strijdtoneel maar verlaten en door gegaan met onze tocht. Maar het bleef knagen. Bij cafetaria Ben, overigens en aanrader vanwege de heerlijk patat met pindasaus en een lekkere frikandel speciaal met veel curry, zijn we opnieuw gaan beredeneren. Uiteindelijk buiten de gangbare paden getreden en toen kwam er alsnog een acceptabel coordinaat tevoorschijn. Het kon niet anders; de fout zit in A. Dat was ons al duidelijk geworden. Met hoge verwachtingen hebben we ons rondje afgemaakt en tenslotte kwamen we in het schemerdonker bijeen mooi paadje. Ook hier zie ik weer de betonnen palen. Zou daar de cache liggen. Helaas voor mij ligt de cache daar niet. Uiteindelijk ziet Tornado Bram de cache. Yeahhhh!!! het is ons gelukt. Een meer dan waardige afsluiting van een hele mooie cache dag. TB, bedankt daar voor.
TNLNSL, TFTC
#1875
GeoTeeth

 February 10 by Tornado Bram (1760 found)

Vandaag weer een dagje met Geoteeth op stap. In plaats het oosten van het land onveilig te maken werd nu eens besloten om de kop van Noord-Holland te doorzoeken. Een lange dag geocachen, in de middag werd het miezerig en later op de middag gewoon regen. GeJe had wel goed weer besteld. Toch mocht dat de pret niet drukken en werden vele caches gevonden. Zo ook deze. Dit had voeten in aarde. Waarschijnlijk hebben we een fout, we weten niet waarom, bij A gemaakt? Met een aanname kwamen we niet uit. We hebben verschillende paadjes geprobeerd, maar achteraf zaten we helemaal verkeerd. Nadat we bij oom Ben zijn gaan eten heeft GeJe zijn patat en frikandel koud laten worden. Is dit antwoord goed? Weten we het zeker? En maar strepen en rekenen. Maar toen liet mij op zijn gps een punt zien wat wel aannemelijk zou kunnen zijn. We hebben eerst de route afgemaakt want we waren al weer wat uit de buurt. Onderweg richting huis hebben we het punt opgezocht. Nou had Geoteeth zo’n mooi punt in zijn gps loopt ie te ver!! Dan moet de Tornado de positie van de cache, met de cache aanwijzen. In de regen toch de afsluiting van deze cache dag met de bonus. Anders waren er vannacht misschien toch wat personen wakker gebleven over onze rekenfout of foute antwoorden. tftc Bram en Gerrit Jan.
In Dutch Wood Geocoin Tornado Bram nr.10